eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Üzemzavar volt a mátrai erőműben, százmilliós a kár

Üzemzavar miatt a tűzoltók segítségét kellett kérni hajnalban a Mátrai Erőmű Zrt. III-as számú, 212 megawattos blokkjában.

A társaság igazgatóságának elnöke elmondta: egy nagyfeszültségű kapcsoló hibásodott meg, ezért III-as blokk berendezései áram nélkül maradtak, így leváltak az országos hálózatról.

Mivel a blokkhoz tartozó kazánban megnőtt a nyomás, a benne lévő szén izzani kezdett,de az üzem tűzoltóinak és a katasztrófavédelem munkatársainak sikerült hajlanlja lehűteniük a szenet.

A baleset nem okozott zavart az ország áramellátásában. Valaska József hozzátette: senki sem sérült meg, azonban a kár értéke a termeléskieséssel együtt 100 millió forintra becsülhető - mondta.

Péntek reggelre stabilizálták a berendezéseket, azokon azonban hétfőig még dolgozni fognak a szakemberek. Valaska József hozzátette: mivel hétvégén alacsonyabb az áramfogyasztás, ezért a hiba továbbra sem okoz majd problémát az ellátásban.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×