eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Rytko: irreális a Fidesz kérése

Irreális a Fidesz kérése, hogy az Országos Választási Iroda a hónap végéig ellenőrizze a benyújtott aláírások hitelességét. A köztisztviselők is megfeszített tempóban dolgoznak, hogy tartani tudják a december 8-ai - jogszabályban előírt határidőt - mondta el Rytkó Emília. Az OVI vezetője hangsúlyozta: még soha nem kellett ilyen sok, közel egy millió aláírást feldolgozniuk.

A választási eljárási törvény 45 napot biztosít az aláírások hitelesítésére, ellenőrzésére - hangsúlyozta az InfoRádiónak Rytko Emília. Az ellenőrzést a személyi adat és lakcímnyilvántartást kezelő közigazgatási és elektronikus közszolgáltatások központi hivatala tudja elvégezni, és december 8-ára be is fejezi - tette hozzá az OVI vezetője.

A határidő egyébként általában egy-egy kérdés 300 ezer aláírására szolgál, most viszont a hivatal egymillió aláírást kapott, így az ellenőrzés lényegesen nagyobb munkát jelent, és három műszakban végzik a köztisztviselők - mondta Rytko Emília.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×