eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Ismét a menetrend szerint közlekednek a vonatok

Valamennyi vonat a menetrend szerint közlekedik a hajnali üzemkezdet óta - közölte a MÁV sajtófőnöke. Közben a szakszervezetek és a vasúti vállalat ellentétes adatokat közölt a szerdai sztrájkban részt vett munkavállalók számáról.

Helyreállt a menetrend szerinti közlekedés a MÁV vonalain - közölte a vállalat sajtófőnöke.

Kavalecz Imre a szerda reggeli két órás figyelmeztető sztrájkról azt mondta: az előzetes adatok alapján a mintegy 556 vonatból 211 közlekedett, és a szolgálatban lévő vasutasok közül átlagosan 40 százalék sztrájkolt.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke ezzel ellentétben az InfoRádióban arról számolt be, hogy a dolgozók több mint 95 százaléka csatlakozott a megmozduláshoz.

A VDSZSZ és a Vasutasok Szakszervezete - csakúgy, mint a mozdonyvezetők két héttel ezelőtt - 38 mellékvonal tervezett megszüntetése ellen tiltakozott.

Közben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közölte: eddig 32 önkormányzat 10 vasútvonal esetében jelezte, hogy átvennék az üzemeltetést, így azok térségi vasúttá alakulnának át.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×