eur:
389.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szilvásy: "Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án"

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint úgy kell módosítani a gyülekezési törvényt, hogy a be nem jelentett spontán tüntetéseket ne kelljen azonnal feloszlatnia a rendőrségnek.

Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: egyetért az igazságügy-miniszterrel abban, hogy a gyülekezési törvény a mostani formájában nem jó, és több ponton nem szabályozza egyértelműen, mikor kell beavatkoznia a rendőrségnek.

A kormány nem akarja korlátozni a gyülekezési jogot és a véleménynyilvánítás szabadságát. Egyértelmű szabályokra van szükség - mondta a miniszter.

Személyes véleményeként kijelentette: a spontán gyülekezésnek van egy olyan fajtája, amely nem káros, nem veszélyes.

Egy sor esetben az indokoltnál nagyobb incidensekhez vezethet, ha a rendőrségnek az ilyen demonstrációk esetében be kell avatkoznia - vélekedett Szilvásy György.

Kit zavar egy be nem jelentett tüntetés október 23-án a Corvin közben? - tette fel a kérdést a politikus.

Maradnak a külön titkosszolgálatok

Jelenleg nincs napirenden a polgári és a katonai titkosszolgálatok összevonása - mondta Szilvásy György arra az Állami Számvevőszék által tett megállapításra reagálva, hogy a hivatalok összevonása nem volna gazdaságos.

A politikus elmondta: a kabinet levetett a napirendről a szervezetek összevonását, a szolgálatok hatékonyságuk növelésén dolgoznak.

Közölte: az ÁSZ vizsgálata megállapította, hogy a szolgálatok gazdálkodása rendben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×