eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szerda reggel ismét vasutassztrájk

Egyetlen vonat sem közlekedik a vasutas érdekképviseletek szerda reggel 6 és 8 óra között tartandó sztrájkja idején - mondta el az InfoRádiónak a Vasutasok Szakszervezete elnöke.

Simon Dezső közölte: azután döntöttek erről, hogy az utolsó, kedd esti egyeztetésen sem tudtak megállapodni a MÁV képviselőivel a demonstráció idején teljesítendő elégséges szolgáltatásról.

Korábban a vasúttársaság azt közölte: nem tartják elegendőnek azt a járatszámot, amelynek indítására az érdekképviseletek javaslatot tettek.

Simon Dezső a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal folytatott megbeszélésekrők azt mondta: érdemi egyeztetés helyett a tárca levelezni akart a szárnyvonalak esetleges bezárásáról, ez pedig elfogadhatatlan számukra.

A szakszervezeti vezető hozzátette: a korábban elküldött észrevételeikre sem kaptak választ. Szólt arról is, hogy a harmincnyolc mellékvonal felszámolása - számításaik szerint - kétezer ember munkahelyét veszélyezteti. A munkabeszüntetéshez a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is csatlakozott.

A mozdonyvezetők október 25-i, kétórás figyelmeztető sztrájkja több mint hatszáz járatot, és két-háromszázezer embert érintett közvetlenül. A menetrendszerinti forgalom csak késő estére állt helyre.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára korábban a munkabeszüntetés elhalasztására kérte a szakszervezeteket. Garamhegyi Ábel hangsúlyozta: még nincs döntés a vasúti szárnyvonalak megszüntetéséről.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×