eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Garamvölgyi: "Marad a készültség"

A rendőrség este fél kilencre helyreállította a rendet Budapesten - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

Garamvölgyi László közölte: teljesen normalizálódott a helyzet a fővárosban, fél kilenc után minden csomópont járható volt.

Az utolsó incidens a nyugati pályaudvar közelében volt, a rendőrök itt felszámolták az utolsó tüntető csoportot is - mondta.

A szóvivő értékelése szerint a rendőrség számított az atrocitásokra, ezért megfelelően készült fel.

A készültséget a rendőrség fenntartja. A mai események előrevetítik árnyékukat a nemzeti ünnepre - fogalmazott Garamvölgyi László. Hozzátette: nagyobb atrocitásokra kedden sem számítanak.

A szóvivő közölte: komolyabb sérülés egyik oldalon sem volt. Információi szerint négy rendőr és négy civil sérült meg könnyebben.

Egyelőre nem érkezett panasz a rendőri intézkedésekre - jelentette ki Garamvölgyi László.

Elmondta: Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét garázdaságra való felbújtás gyanúja miatt őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 05:30
×
×
×
×