eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Veres János távozását követeli a Fidesz

A Fidesz azt követeli a kormányfőtől, hogy váljon meg Veres János pénzügyminisztertől, akinek egyik cége a kilencvenes években fiktív számlák alapján igényelt vissza mintegy 55 millió forint áfát - jelentette ki Balsai István fideszes országgyűlési képviselő az InfoRádióban.

A HVG tényfeltáró riportjára

hivatkozva Balsai István elmondta:
kiderült, Veres János 50 százalékban tulajdonosa, valamint ügyvezetője volt a Bogát-Ferr Kft.-nek.

A cég 1991 és 1995 között benyújtott számlái közül 1038-at tartott a rendőrség hamisnak, és nyolc fémbegyűjtő kisiparos ellen született jogerős ítélet - tette hozzá a képviselő.

Balsai István hangsúlyozta: egy könyvszakértő megállapította, hogy ebben az időszakban 55 millió forint jogosulatlan áfa-visszatérítést kapott a cég fiktív számlák alapján.

Azzal kapcsolatban, hogy Veres János állítása szerint nem tudott a visszaélésekről, a fideszes politikus azt mondta: ez egy kicsi, kétszemélyes cég volt.

Balsai István a távirati irodának arról is beszélt, hogy amíg Veres János a helyén marad, minden kormányzati kijelentés hiteltelen, amely a korrupció elleni harcról, a közélet kifehérítéséről vagy az adómorálról szól.

A fideszes képviselő szerint Gyurcsány Ferencnek a lehető legsürgősebben meg kell válnia Veres János pénzügyminisztertől.

Balsai István hangsúlyozta: egy pénzügyminisztertől elvárható, hogy korábbi üzleti vállalkozásai mentesek legyenek az adócsalás gyanújától.

Megosztották

A kormányszóvivő az InfoRádiónak elmondta: a cégnek egy időben több ügyvezetője volt, akik megosztották egymás között a feladatokat. Veres János felelősségi körébe a cég hitelezési ügyei tartoztak, nem foglalkozott termékforgalmazással, nem állított ki és nem fogadott el számlákat.

Nem véletlen, hogy a hatósági eljárás során Veres János neve elő sem került; ha bárkinek tudomása van bűncselekményről kötelessége a hatóságokhoz fordulni, ha pedig ilyenről nincs tudomása, akkor ne rágalmazzon - hangsúlyozta Daróczi Dávid.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×