eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szilvásy sajtótitkára: nem gyakorlat újságírók megkeresése

Nem tartja furcsának Szilvásy György sajtótitkára, hogy érdeklődött a hvg.hu-n megjelent cikk kapcsán a portál főszerkesztőjénél. Dora Tóth Andrea az InfoRádiónak elmondta: ez is munkájának a része. Korábban az InfoRádióban Hirschler Richárd az InfoRádióban úgy fogalmazott: köpni-nyelni nem tudott, amikor a titokminiszter irodájából keresték és a szemére vetették, hogy miért nem kérdezték meg az interjúban Topolánszky Ákos volt helyettes államtitkár által megnevezetteket.

Mi történt a hvg.hu esetében?

Mivel sajtós vagyok, napi szinten előfordul, hogy egyeztetek, beszélgetek vagy akár érdeklődnek nálam, hiszen ez a munkánk. Ezt abszolút nem tartom meglepőnek. Természetesen az is többször előfordult már, hogy a hvg.hu hívott engem különböző ügyekben, de nekem soha nem jutott eszembe az, hogy ezt ne venném természetesnek. Az meg abszolút nem jutott eszembe, hogy nyilvánosságra is hozzam és ezzel akár a munkahelyemet, jelen pillanatban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter titkárságát esetleg népszerűsítsem.

Hirschler Richárd főszerkesztő azt mondta, hogy Szilvásy György titkára hívta fel őt.


A tárca nélküli miniszternek nincs külön személyi titkára. Én felelek a sajtóügyekért és a személyi dolgaiért is. Nem tart fenn olyan hatalmas apparátust (mert nincs rá szükség), hogy külön személyi titkára legyen, a titkárának is titkára legyen. Én szoktam ezekkel a dolgokkal foglalkozni. Itt egy sajtóhírről volt szó, természetesnek gondoltam az érdeklődésemet.

Gyakorlat az Önök életében, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatallal, illetve a polgári titkosszolgálatokkal kapcsolatos írások, interjúk kapcsán megkeresik az azokat közlő médiumokat, illetve a szerzőket?

Nem, nem. Ez nem gyakorlat. Megértem, hogy feltette ezt a kérdést, hasonló helyzetben én is feltenném, mert én is kíváncsi lennék erre. Nem így működnek ezek a dolgok. Ezt minden sajtós nagyon jól tudja, azok is, akik a különböző médiumoknál dolgoznak, és azok is, akik a különböző miniszterek ügyeit intézik.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×