eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lopják a műszereket a megszűnő kórházakból

Eddig mindössze hat bejelentést tettek a megszűnő kórházak műszereinek eltulajdonítása miatt - mondta az InfoRádiónak az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója. Kárpáti Zsuzsanna hozzátette: ezek közül csupán egy esetben találták meg a tetteseket.

Hat bejelentés érkezett az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézethez arról, hogy orvosi eszközöket vittek ki megszűnő kórházakból, egyszer tetten is érték az elkövetőt - mondta az InfoRádiónak a szervezet főigazgatója.

Kárpáti Zsuzsanna közölte: egy alkalommal egy 500 ezer - 1 millió forint értékű mikroszkópot vittek el az egyik intézményből, máskor egy terjedelmes gyorspostai csomaggal sétált ki valaki a kórházból, amelyet azonban nem bonthatott ki a biztonsági őr.

A bezárásra ítélt kórházak felszerelését jelenleg csoportosítják az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet munkatársai, ezeket később értékesítik - tette hozzá a főigazgató.

Ebből a készletből első körben az egészségügyi tárca intézményei juthatnának eszközökhöz, majd önkormányzati fenntartású intézmények, végül pedig akár egyesületek, magánszemélyek is.

Kárpáti Zsuzsanna hozzáfűzte: a műszereket az interneten is meghirdetik.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×