eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán: Az egészségügy "zuschlagosítása" folyik, nem reform

"Zuschlagosítás" és rombolás zajlik az egészségügyben, nem pedig reform - állítja Orbán Viktor. A Fidesz elnöke saját internetes honlapján az egészségügyi rendszer visszásságairól beszélt.

Miközben Magyarországon egyre több szó esik az egészségügyről, az ellátás egyre rosszabbá válik: szociális válság van kialakulóban - fejtette ki véleményét az OrbánViktor.hu honlap Fogadóóra rovatában a Fidesz elnöke.

"Az egész ország lassan egészségügyi szakértővé válik, miközben egyébként a nehéz anyagi helyzetben lévő emberek számára az egészségük helyreállítása egyre inkább elérhetetlen. A káosz nő, reformok helyett csak rombolást tapasztalni az egészségügy területén."

Orbán Viktor nem a biztosítási rendszer átalakításában, hanem a járulékfizetés fokozatos kiszélesítésében látja az egészségügyi rendszer problémáinak megoldását.

"Ma az egyik fontos feladat, hogy a rombolást abba kell hagyni, másfelől elviselhető terhet jelentő ütemezéssel el kell jutnunk oda, hogy Magyarországon mindenki, akinek valamilyen jövedelme van, az után fizessen valamilyen járulékot, mert ha nincs járulék, akkor nem tudjuk működtetni az egészségügyi ellátást. Magyarán: olyanoknak is fizetni kell, akik eddig vagy a feketegazdaság miatt vagy valami más ügyes megoldás miatt ki tudták vonni magukat a járulékfizetésből."

Becsapott választók

A Fidesz elnöke ismét kijelentette, hogy az MSZP becsapta a választópolgárokat az egészségügyi választási ígéreteivel.

"Az MSZP választási programjában az szerepel: egy biztosítós, nemzeti kockázatközösségű, állami ellátásra épülő egészségügyi rendszerünk lesz. Ehhez képest most egyeztek meg egy ezzel homlokegyenest ellentétes modellről. Utána szembesítette az ország a kormányt a hazugságokkal, és az MSZP ahelyett, hogy megoldotta volna ezt a bizalmi - és egyben kormányzati - problémát, vagyis egy új, hiteles vezetést állított volna az ország élére, védelmébe vette a hazugokat."

Egészségügyi Egyeztető Fórum


Orbán Viktor a videóinterjúban jelezte, hogy várhatóan október 20-án megalakul a fideszes önkormányzati városvezetőkből és kórházvezetőkből álló Egészségügyi Egyeztető Fórum, amely figyelemmel követi annak a közös fideszes egészségpolitikának az érvényesülését, amelyről a párt szeptember elsejei országos választmányi ülésén döntöttek. A határozatban azt javasolták a fideszes önkormányzatoknak, hogy ha szükséges, kórházaikat alakítsák át gazdasági társaságokká, és garantálják a köztulajdon száz százalékos megmaradását.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×