eur:
390.64
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nyilvánosságra hozhatják a tanúk a Zuschlag-ügyben tett vallomásaikat

A tanú nyilvánosságra hozhatja vallomását, ebbe a főügyészségnek nincs beleszólási lehetősége - közölte Bács-Kiskun megye főügyész-helyettese. Korábban a Fidesz azt kérte Gyurcsány Ferenctől és Szilvásy Györgytől, hogy tegyék hozzáférhetővé a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomásaikat.

Nem szólhat bele a főügyészség, hogy nyilvánosságra hozzák-e a tanúk vallomásaikat - mondta Bács-Kiskun megye főügyészhelyettese, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy adott esetben ez sértheti a nyomozás érdekeit.

A tanúnak van lehetősége arra, hogy a főügyészségtől elkérje saját vallomását, és ezt követően "azt csinál vele amit akar", ebbe nem szólhatunk bele - mondta Szabó Ferenc.

Nem tiszta, hogyan működhetett

A Fidesz délelőtt azt kérte Gyurcsány Ferenctől és Szilvásy Györgytől, hozzák nyilvánosságra a Zuschlag-ügyben tett ügyészségi tanúvallomásukat.

Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója szerint ugyanis sem Gyurcsány Ferenc, az egykori ifjúsági és sportminisztérium vezetője, sem Szilvásy György, a tárca volt közigazgatási államtitkára nem tisztázta magát a vádak alól a közvélemény előtt.

A politikus hozzátette: továbbra sem lehet tudni, hogy hogyan működhetett a tudtuk nélkül egy ilyen "üzemszerű pénzlenyúlási rendszer", amikor a minisztérium két volt helyettes államtitkára egybehangzóan arról beszél, hogy pályázatokban politikai döntések születtek.

Nyilvános lesz

Erre reagálva jelentette be aztán Daróczi Dávid kormányszóvivő: Gyurcsány Ferenc kész nyilvánosságra hozni tanúvallomását, ha az ügyészség kijelenti, hogy ez nem veszélyezteti a nyomozás menetét.

Nem véletlen - fűzte hozzá -, hogy az ügyészségi szakaszban a tanúvallomásokat nem szokták nyilvánosságra hozni, hiszen az a cél, hogy a többiek, köztük a gyanúsítottak, ne ismerjék azok tartalmát.

A kormányszóvivő közölte: amint az ügyészségi szakasz lezárul és egy ügy a bírósági szakaszba kerül, ezek a vallomások hozzáférhetővé válnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×