eur:
391.33
usd:
367.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bekeményít a Belváros az Egészségügyi Minisztériummal szemben

"Mikuláscsomagot" kaphat az egészségügyi miniszter, ha október 6-a után is fizetés nélkül parkol a minisztérium előtti parkolóban. Az V. kerületi önkormányzat ugyanis a következő héttől leszereli a parkolót elkerítő láncokat, és közhasználatú fizetős parkolóhellyé nyilvánítja azt.

Amennyiben a bíróság a jövő héten nem dönt az V. kerületi önkormányzat határozatának felfüggesztéséről, Rogán Antal polgármester - amint az InfoRádió elmondta -, elrendeli, hogy október 6-a után az Egészségügyi Minisztérium parkolóját elzáró akadályokat bontsák el.

Rogán Antal hozzáfűzte: a parkolódíjszedést erre a területre is kiterjesztik.

Az V. kerületi önkormányzat 10,5 milliárd forintot követel az Egészségügyi Minisztériumtól, mert a polgármester szerint a tárca 15 éve használja az épület előtti parkolót úgy, hogy nem fizet érte.

Ezzel kapcsolatban Rogán Antal közölte: minden jogi lépést megtettek annak érdekében, hogy az összeget a Magyar Államkincstár megfizesse.

A polgármester szerint ezt az államkincstár szabotálja, ezért az önkormányzat jogászai keresik azokat a jogi lehetőségeket, amelyek alapján a belvárosiaknak járó több milliárd forintot be lehet hajtani.

Ha a nyilvános parkolót a minisztérium munkatársai a fizetés nélkül használják majd, megbírságolják őket - mondta Rogán Antal.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×