eur:
390.85
usd:
366.61
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Török Gábor: a Zuschlag-ügy "valószínűleg nem elég a kormány bukásához"

Török Gábor politológus a Zuschlag-ügy kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: Magyarország valódi problémája a mutyivilág jelenléte, melyben sokan elhitték, hogy szemtelenül, minden következmény nélkül megtehetnek bármit.

"Végre a lényegről beszélünk" - jelentette ki Török Gábor politológus a Zuschlag-ügy kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában. A Vision Consulting igazgatója úgy látja: a tágan értelmezett politikai elitben kialakult gyakorlat szerint sok politikus szerint a "tizedrendszer" a politika hozzáadott értékévé vált.

Török Gábor szerint a Zuschlag-ügy jól mutatja: sokan elhitték, hogy szemtelenül, minden következmény nélkül bármit megtehetnek. "Jó, hogy végre van egy ilyen ügy, bár azt nehéz megállapítani, hogy milyen hatással lesz a kormány működésére" - mondta a politológus.

A Vision Consulting igazgatója úgy vélte: amennyit ma tudunk az ügyről, az valószínűleg nem elég ahhoz, hogy a kormány megbukjon. Annak kapcsán, hogy a kabinet szigorítaná az összeférhetetlenségi jogszabályokat, valamint internetes oldalt hozna létre az esetleges visszaélések bejelentésére, Török Gábor úgy vélte: a politika, a kormányzat előremenekül.

"Ezzel azt lehet elérni, hogy elszigetelik, szétterítik a felelősséget, de az erősen kétséges, hogy lesz-e érdemi változás. Személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy nem elszigetelt ügyről van szó, ez a politikusi mentalitás nem egyedi. A politikai tizedet alkalmazó, információkkal visszaélő magatartás elterjedt" - mondta Török Gábor, aki nem hiszi, hogy megtisztulás indulna meg.

A politológus szerint nem kampányra, hanem valódi törvényhozásra lenne szükség. Erről ugyan hosszú évek óta beszélnek, de érdemi lépések nem történtek - mondta Török Gábor.

A Vision Consulting igazgatója szerint a Fidesz számára ez az ügy a hatása miatt fontos. "A párt megpróbálja felhasználni ezt a kormány népszerűségének aláásásához, de nem látom, hogy bármely politikai erő abban lenne érdekelt, hogy ezt a tizedrendszert felszámolják" - jelentette ki Török Gábor az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×