eur:
390.17
usd:
365.4
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Simicskó szerint szükség lenne a honvédségen belüli tartalékos rendszerre

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerint szükség lenne a honvédségen belül egy tartalékos rendszerre. Simicskó István az elképzelést azzal indokolta, hogy egyre több magyar katona szolgál külföldön, miközben egyre kevesebb pénz jut a hadseregre.

Simicskó István a Széchenyi Kör budapesti találkozóján azt mondta: az általános hadkötelezettség és a sorkatonai szolgálat megszüntetésével az ország védelmi rendszerében több hiányosságot is lehet találni, amit egy ilyen szervezet korrigálni tudna.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke hangsúlyozta: a magyar katonák egyre több nemzetközi feladatban vesznek részt, és a magyar kormány egyre kevesebb pénzt fordít a Magyar Honvédségre, a honvédség fejlesztésére.

Az ellenzéki politikus hozzátette: tartalékos rendszer a többi között Észtországban, Lettországban, Litvániában, Svédországban, Dániában, Nagy Britanniában és az Egyesült Államokban is működik.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×