eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Másodszorra sem tartja a határidőt a Strabag és a Swietelsky a 37-es út építésével

Másodjára módosították a Borsod megyei 37-es út Felsőzsolca és Gesztely közötti négysávosításának határidejét. Az eredeti dátumot még májusban július 31-ére módosították a tavalyi rendkívüli esőzésekre hivatkozva. Ezt sem tudták azonban tartani, az új határidő november 15.

Az InfoRádió Fórum című műsora májusban már foglalkozott ezzel az üggyel. Tóth Tibor, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szóvivője akkor azt mondta, hogy a Swietelsky Kft. és a Strabag konzorciuma által elvégzendő 6 milliárd forintos beruházás a tavalyi rendkívüli esőzés miatt csúszik. Az új határidőt július 31-ében állapították meg.

A beruházás felügyeletét menet közben átvevő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Béni Gyöngyi az InfoRádiónak elmondta, hogy a módosított határidőt sem tudták tartani. A műszaki átadás határideje így november 15. lett.

A fejlesztés a Környezetvédelmi Infrastrukturális Operatív Program (KIOP) keretében valósul meg, európai uniós támogatással, ezért Brüsszelnek is jóvá kellett hagynia a terveket. A késés fő oka azonban nem ez, hanem az elhúzódó területszerzés volt - fejtette ki Béni Gyöngyi.

A szóvivő elmondta, hogy semmi sem akadályozhatja meg a november 15-i műszaki átadást. Az ezt követő hatósági ellenőrzés 2-3 hét alatt lezajlik, ekkor tűzik majd ki a hivatalos forgalomba helyezés időpontját. Az autósok lekésőbb december elején vehetik ismét birtokba az immár négy sávos utat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×