eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gyurcsány-blog: kondizás, büszkeség meg egy kis Zuschlag-ügy

Mindössze három sort szentel a szocialista politikusokkal összefüggő korrupciós ügyeknek blogjában a miniszterelnök. Gyurcsány Ferencet - naplója szerint - most elsősorban gyermekei felnőtté válása foglalkoztatja.

"Dúl a politikai vita a bűn és a rend körül. Az ilyen vitákat mindig alapvetően lehetőségnek kell tekinteni, hogy szembenézzünk egy sor dologgal, és támogatást szerezhessünk ahhoz, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Szerintem ez az egyetlen járható út" - írta internetes naplójában a kormányfő, szocialista pártelnök.

A bejegyzés többi részében Gyurcsány Ferenc arról ír, hogy miként változik a felnövő gyerekek és szüleik viszonya.

"Szépen, lassan elkezd növekedni a szabadságuk először kisebb ügyekben, majd mindig tovább lépünk egy lépéssel, és a végén már nem csak egyszerűen szabadok, hanem önállóvá és partnerekké válnak. A beszélgetésekből elmaradnak a szokásos szülő-gyermek témák: mi történik az iskolában, kik a barátaid, és egyre inkább nem csak a közvetlen környezetről, hanem a világról beszélgetünk egymással" - olvasható a naplóban.

A kormányfő szerint ebben az életkorban már nem elég annyit mondani a gyereknek, hogy nincs igaza, mert már van ellenérve; a gyerekből partner lesz, bizonyos értelemben barát.

"Végül a megmaradó szülői, vérségi kapcsolat mellett egyre gyakoribb az egyenrangú felnőtteket jellemző magatartásforma. Mindez arról jut eszembe, ahogyan egymással viselkedünk, amikor Bálinttal a konditerembe megyünk. Ahogyan reggel készülünk, pakoljuk a cuccunkat, majd a konditeremben egymás mellett tesszük a dolgunkat, odaszólunk egymásnak. Ezek az odaszólások egyáltalán nem olyanok, mint egy szülő és gyereke közti beszélgetések. A kapcsolat alapvető hangulatát illetően bensőséges, de alapvetően egyenrangú" - teszi hozzá.

"Ugratni, cikizni a másikat és látni azt, hogy a fiamat mások, a többi felnőtt ugyancsak partnernek tekinti. Hogy szó nincsen leereszkedésről, atyáskodásról, fraternizálásról. (...) És mi tagadás, jó látni őket felnőni. Büszke vagyok rájuk" - írta Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×