eur:
390.79
usd:
365.55
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Visszaadhatják a pénzbe kerülő "ingyenes" tankönyvek árát

Továbbra is sok bejelentés érkezik a szülői egyesületekhez, mert az iskolák ráfizetést kértek az ingyenes tankönyvekre. Az Oktatási Hivatal által kiadott tájékoztatóban a szülők olyan információt kapnak az ingyenes tankönyvellátás szabályairól, amelynek ismeretében észrevételt tehetnek az Oktatási Hivatalnál, ha valamilyen okból sérelmezik gyermekük iskolai tankönyvellátását - mondta az InfoRádiónak Simonné Toldi Ágnes, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének szóvivője.

Jogszabályban rögzített, hogy mely gyermekeknek járnak ingyenesen az iskolai tankönyvek, ennek ellenére néhány iskolai mégis ráfizetést kér a szülőktől - közölte az InfoRádióval Simonné Toldi Ágnes.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének szóvivője kiemelte, hogy a szervezethez is sok panasz érkezik azzal kapcsolatban, hogy az iskolák pénzt kérnek bizonyos tankönyvekért, munkafüzetekért, vagy az idegennyelv-könyvekért.

Simonné Toldi Ágnes elmondta, hogy a szülők panaszaikkal az Oktatási Hivatalhoz fordulhatnak, és a szervezet vizsgálatot folytathat az adott intézménynél.

A hivatal felügyeleti bírságként legfeljebb egymillió forintot szabhat ki, valamint felhívhatja az intézményvezető figyelmét, hogy szüntesse meg a szabálytalanságot - hangsúlyozta a szóvivő.

Hozzátette: ha megállapítják, hogy szabálytalanul szedik be az iskolák a pénzt, akkor a szülők visszakaphatják ezt az összeget.

Hanganyag: Zahoránszky Dóra

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×