eur:
391.37
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kevesen úsznák meg az ingatlanadót - lapszemle

Kevesen úsznák meg az ingatlanadót a Magyar Nemzet szerint. Egy húszmillió forint értékű lakás után évi ötvenezer forint ingatlanadót kellene fizetni, állapítja meg egy, a lap birtokába került tanulmány. A dokumentum szerint az adó szinte minden ingatlantulajdonosra vonatkozna.

A Pénzügyminisztérium és a Koprint-Tárki által készített tanulmány szerint, ha a kormány az ingatlanadó bevezetése mellett dönt, célszerű azt a lakossági és vállalati ingatlanokra egyaránt kiterjeszteni, az adókötelesség alsó határát pedig nagyon alacsonyan, vagy éppen a nulla forintnál kell meghúzni. A minden tulajdonosra kiterjesztett adót a társadalom szegényebb rétegei nem tudnák megfizetni, illetve munkahely hiányában nem tudnák igénybe venni az adókedvezményeket. Az ő részükre az adófelfüggesztés lehetne a megoldás.

A Népszabadság információi szerint nemrégiben aláírták a Bezenye és Hegyeshalom határába tervezett óriási kaszinóberuházás megkezdéséhez elengedhetetlen 20 plusz 10 évre szóló koncessziós szerződést a Eurovegas Hungary Zrt. és a Pénzügyminisztérium képviselői. Ez eddig azért nem történhetett meg, mert a projektben résztvevő ausztrál-amerikai befektetők alkotta Eight Wonder Capital csoport által "kért" menedzserszerződésekkel gondok akadtak. A Népszabadság a kérdéssel a pénzügyminisztériumot is megkereste, ám az ügyben semmilyen tájékoztatást nem adtak.

A Világgazdaság összeállítást közöl arról, hogy holnap Zalaegerszegen, majd Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, Esztergomban, szombaton pedig Budapesten rendeznek nemzetközi állásbörzét az európai mobilitási hét keretében. A gond az, hogy az ugyanazon szakmákban dolgozók a kapósak a többi európai országban, mint amelyekből itthon is hiány van. A diplomások közül a gépész- és a villamosmérnökök a legkeresettebbek. A földrajzi mobilitás csak a most 16-22 éves fiatalok között lesz népszerű, mivel egyre több középiskolás magyar tanul külföldön, vagy az egyetemi, főiskolai évek alatt törekszik arra, hogy ösztöndíjasként hosszabb-rövidebb időt más országban töltsön, így ők nem idegenkednek más kultúráktól.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×