eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Õszödön is a MEH fizeti a politikusok vizitdíját

Nem fizetnek vizitdíjat az állami vezetők a balatonőszödi kormányüdülőben. A Miniszterelnöki Hivatal fizeti helyettük a 300 forintos összeget.

A balatonőszödi kormányüdülőben ügyelet működik, szükség esetén tehát sürgősségi beavatkozást végezhetnek az ott dolgozó orvosok. A kormányüdülő ezért ügyeleti díjat fizet a doktoroknak - mondta az InfoRádiónak a kormányszóvivő.

Budai Bernadett hozzátette: az állami vezetők ellátása ugyanúgy vizitdíjköteles, mint bármely állampolgáré, vagyis, ha kórházba kerülnek, ki kell fizetniük a 300 forintot, további kezelésüket azonban egy külön szerződés - az Állami Egészségügyi Központ és a Miniszterelnöki Hivatal közötti megállapodás - szabályozza.

Az őszödi kormányüdülőben azért nincsen, és nem is lehet vizitdíjfizetési kötelezettség, mert a meglévő szerződés még azelőtt köttetett, hogy bevezették volna a vizitdíjat - közölte a kormányszóvivő.

Budai Bernadett elmondta: plusz szolgáltatás az állami vezetők számára, hogy a MEH fizeti helyettük a 300 forintos költséget.

Hozzáfűzte: mind az állami vezetők, mind az országgyűlési képviselők számos juttatásban részesülnek, ez pedig egy ezek közül.

A kormányszóvivő közölte: áll Gyurcsány Ferenc kijelentése, miszerint nincsenek egyenlőbbek az egyenlők között, hiszen a vizitdíjat mindenki után befizetik, az egészségbiztosítás kasszájából nem hiányzik ez az összeg.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×