eur:
391.24
usd:
366.37
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Állatorvosi ló a Lágymányosi-öböl fejlesztési terve

Az újbudai önkormányzat több hibát is elkövetett az úgynevezett öböl-projekt ingatlanfejlesztés során, amivel a kerület 10-15 milliárd forintos haszontól esett el, ráadásul nem valósultak meg az ingatlanfejlesztés céljai sem - mondta az InfoRádiónak Mészáros József, a XI. kerületi önkormányzat KDNP frakciójának vezetője.

A Lágymányosi-öböl-projekt mint egy állatorvosi ló tartalmazza az összes hibát, amit egy önkormányzat elkövethet ingatlanfejlesztés kapcsán - mondta az InfoRádiónak a XI. kerületi önkormányzat KDNP frakciójának vezetője.

Mészáros József hozzátette: a Lágymányosi hídtól délre a Kopaszi-gát és egy Duna-öböl helyezkedik el, az itteni telkek korábban a XI. önkormányzat, az államkincstár, valamint a közeli erőmű tulajdonában voltak, ezek közül többet egy ingatlanbefektető vásárolt meg.

A 40 hektáros területen így két tulajdonos osztozott meg, az önkormányzat és Leisztinger Tamás befektető, aki az ingatlan nagy részét továbbadta saját ingatlanfejlesztő cégének - közölte a KDNP-s politikus.

Az önkormányzat csak felügyelhet

Hozzáfűzte: az ingatlanfejlesztés során sem annak céljai, sem az önkormányzat jogosan elvárható nyeresége nem realizálódott.

Az önkormányzat - mivel már csak egy százaléknyi tulajdona van a cégben -, már nem mint fejlesztő partner, hanem legfeljebb mint felügyelő hatóság szemlélheti az eseményeket - mondta Mészáros József.

Kiket terhel a felelősség?


A jobboldali politikus úgy véli: a konkrét ügyben jó néhány mulasztás történt, ezért érdemes megvizsgálni, hogy ezek miatt kiket terhel a felelősség, hiszen az ingatlanok döntő többségét az önkormányzat vitte be a projektbe, amelynek hasznaiból nem részesült.

Mészáros József az ügyet vizsgáló bizottságról szólva elmondta: a képviselőtestület a bizottság jelentéséből néhány elemet kiragadott, és elfogadta a dokumentumot, de a terhelő és figyelemfelhívó megállapításokkal nem foglalkoztak.

Lényegében az önkormányzatot jelenleg kormányzó MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es testület a saját tevékenységét hagyta jóvá - jelentette ki újbuda KDNP-s frakcióvezetője.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×