eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem számít zavargásokra a Civil Jogász Bizottság

A törvények betartására kéri a rendőrséget a Civil Jogász Bizottság a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulójára szervezett utcai demonstrációk előtt. A testület társelnöke az InfoRádiónak azt mondta, hogy nem számítanak zavargásokra, de szerintük ismét fennáll az emberi jogok tömeges és durva megsértésének veszélye. Völgyesi Miklós hozzátette: a jogsértések megelőzésére szólítják fel a kormányt, a kormánypárti frakciókat és az igazságszolgáltatást. A Civil Jogász Bizottság nemzetközi figyelőszolgálatot is szervez.

Nem számít zavargásokra a Civil Jogász Bizottság a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulójára szervezett utcai demonstrációk előtt - mondta az InfoRádiónak a szervezet társelnöke.

Völgyesi Miklós kiemelte: remélik, hogy célba értek Sólyom László államfő múlt hétfői szavai.

A szervezet társelnöke kifejtette, hogy a tavalyi tapasztalatok szerint voltak provokátorok a rendezvényeken, és elképzelhető, hogy ezek idén is rendbontók lesznek.

A rendbontók kiemeléséről kell gondoskodniuk a rendvédelmi szerveknek - tette hozzá.

Völgyesi Miklós hangsúlyozta: a rendőröktől azt kérik, hogy tartsák be a szabályokat, emeljék ki a rendbontókat a tömegből, és dokumentálják, hogy mit és miért tettek.

A Civil Jogász Bizottság társelnöke közölte, hogy a nyugati demokráciákból közéleti személyiségeket hívnak meg, hogy jelenlétükkel a hatóságokat és a rendvédelmi szervek vezetőit a törvények betartására késztessék.

Völgyesi Miklós problémásnak tartja, hogy a rendőrök ellen folyó ügyészségi vizsgálatokban a rendőr él az állampolgári jogával, és megtagadja a választ, ugyanakkor a civilek ellen emelt vádiratokban ugyanezek a rendőrök hiteles tanúként szerepelnek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×