eur:
389.58
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jövőre már a Magyar Államkincstártól érkezik a családi pótlék

Jövőre megváltozik a családtámogatás kifizetési rendszere: az érintett családok eddig a munkáltatótól kapták meg a támogatást minden hónap elején a fizetésükkel együtt, ezentúl azonban a Magyar Államkincstár intézi majd a kifizetéseket. A törvény szerint 15-éig kell átutalnia a pénzt, így előfordulhat, hogy a családok a szokottnál később jutnak hozzá a támogatáshoz. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára szerint azonban senkinek nem származik majd kára a változásból.

A családtámogatási kifizetések 2008 első fél évétől fokozatosan átkerülnek a Magyar Államkincstárhoz - mondta az InfoRádiónak a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, aki hozzátette: a változás csak az ellátásra jogosultak 30 százalékát érinti, hiszen a többieknek már most is ez az intézmény állapítja meg és folyósítja a támogatást.

Forgó Györgyné közölte: a kifizetőhelyek megszüntetésével egységesedik az eljárás, ez pedig előnyös az érintetteknek, hiszen az államkincstár folyamatosan utalja az ellátást, ameddig a gyermek, gyermekek be nem töltik a tanköteles életkort, míg például egy munkahelyváltásnál újra kell igényelni azt.

A szakállamtitkár hozzátette: azért is fontos az egységes adatbázis létrejötte, mert szükséges, hogy a kincstár naprakész információkkal rendelkezzen a jogosultakról.

Forgó Györgyné szerint az átállás nem okoz majd fennakadást. Hozzáfűzte: az ellátást a tárgyhót követő hónap 15-éig a törvény előírása szerint át kell utalni, de a jogosultak jellemzően már a hónap első hetében, általában ugyanazon a napon kapják meg a támogatást.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×