eur:
389.59
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fidesz: "Gyurcsány hagyjon fel a közélet hiszterizálásával!"

A Fidesz azt követeli a kormánytól és a miniszterelnöktől, hogy hagyja abba a közélet hiszterizálásását, ehelyett a bűnösöket büntesse meg, a védteleneket védje meg, az ártatlanokat viszont hagyja békén.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ha a kormány bűncselekménnyel, alkotmányellenes szervezkedéssel találkozik, akkor folytassa le a szükséges eljárásokat, ha azonban erre képtelen, akkor alkalmatlan a feladatára.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: semmilyen ötpárti nyilatkozat vagy elhatárolódás nem tudja pótolni a kormányzati cselekvést.

Az ellenzéki politikus azután közölte ezt, hogy Gyurcsány Ferenc szerdán mások mellett a Fidesztől is azt kérte: tegye egyértelművé, hogy osztják azok aggodalmát, akik a szélsőjobb térnyerését érzékelik Magyarországon, illetve azt, hogy a Magyar Gárda egyenruhája és retorikája a neonáci mozgalmakra utal.

Korábban Sólyom László államfő elítélte a félelemkeltésre alkalmas rendezvényeket, és a félelemmel való manipulációt is, Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke pedig állásfoglalásban úgy fogalmazott: a kormány politikai és kommunikációs hadjáratot indított az egyház ellen, és megpróbálja elterelni a figyelmet a társadalom valós problémáiról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×