eur:
389.72
usd:
361.76
bux:
68439.02
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A BKV-nak százmilliós megtakarítást jelenthet a sztrájk?

Akár százmillió forintot is spórolhat a BKV a jövő hét keddre tervezett munkabeszüntetéssel egy külső szakértők bevonásával készített felmérés szerint. Ennyivel kevesebb ugyanis a társaság tervezett bevételkiesése a munkabeszüntetés ideje alatti költségmegtakarításnál.

Lapinformáció szerint akár százmillió forintot is megtakaríthat a BKV a jövő hét keddre tervezett munkabeszüntetéssel, mert nem fizet béreket a sztrájkolóknak.

A BKV értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az Inforádióban azt mondta: ha egy félnapos munkabeszüntetésről van szó, akkor elképzelhető a megtakarítás, de egy elhúzódó sztrájk akár 4-5 milliárd forint kárt okozhat a nemzetgazdaságnak.

Regőczi Miklós közölte: nem számítanak kártérítési perekre, mert a szakszervezetek már hetekkel ezelőtt kilátásba helyezték a munkabeszüntetést.

Magyar György ügyvéd korábban azt InfoRádióban azt mondta: a sztrájk - indokolt esetben - nem lehet kifogás a szolgáltatási szerződésben foglaltak átmeneti szüneteltetésére.

A kommunikációs vezérigazgatóhelyettes ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a szerződés tartalmazza a sztrájkot, amelyet vis maiornak tekint.

Regőczi Miklós elképzelhetőnek tartotta, hogy kompenzálják a bérletet vásárló utasokat azzal, hogy egy nappal meghosszabbítják bérleteik érvényességét.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×