eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pite a csikótűzhelyből

Európai uniós támogatással ökoturisztikai központot hozott létre Rácalmás önkormányzata. A területen levő egykori gazdasági épületekből közösségi létesítményeket, interaktív multimédiás központot, kézműves és gasztronómiai házat alakítottak ki.

A Fejér megyei ökoturisztikai központ kerékpárral, és a főváros irányából vízen is megközelíthető. Az ide látogatók megismerkedhetnek a Duna és környezete növény- és állatvilágával.

Márta Istvánt, a Duna Ökoturisztikai Központ igazgatója az InfoRádióban elmondta: a dunai halászok életét az eredeti eszközeik segítségével mutatja be a tárlat. A gasztronómiai épületben pedig hagyományos búbos kemencében és csikótűzhelyben sütnek kenyeret, pitét és más finomságokat a vendégeknek.

A kézműves műhelyben kipróbálható a fazekasság, azon belül is a korongozás, a fafaragás, és a szövés is.

Az ökoturisztikai park része egy tanösvény is, amelyet végigjárva a Nagy-sziget élővilága ismerhető meg. Egy hónapon belül pedig egy ladikkal a vízen is körbejárható lesz a sziget.

A 488 millió forintos, főleg európai uniós támogatásból kialakított központ vízi úton is megközelíthető, de Dunaújvárosból egy kerékpárút is vezet ide.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×