eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

MSZP: 1.000-1.500 tanárnak szűnt meg az állása

Az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának vezetője szerint ezer-ezerötszáz pedagógus marad állás nélkül ősszel.

Pontos szám nincsen arról, hogy hány pedagógus állása szűnik meg, néhány önkormányzat a döntést későn hozta meg - közölte Tatai-Tóth András.

Hozzátette: csak becslést tud mondani: információi szerint a megszűnt álláshelyek száma tízezer körül van, a ténylegesen elbocsátott pedagógusok zöme nyugdíjhoz közeli vagy nyugdíjas.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke augusztus 23-án az InfoRádióban azt mondta, hogy eddig több mint 8.500 pedagógust bocsátottak el állásából az ágazat több mint egy éve kezdődött átalakítása miatt.

Kerpen Gábor közölte: vannak, akik még most, néhány nappal a tanévkezdés előtt sem tudják, hogy folytathatják-e idén a munkájukat.

A másik érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Varga László ugyanakkor úgy vélte: a megszűnő státuszok nem feltétlenül jelentik egy-egy pedagógus elbocsátását, így a munkájukat elveszítők száma alacsonyabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×