eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Morvayné: "Hagyja az állam a gyermekvállalást!"

Az állam, ha nem ösztönzi, akkor legalább hagyja azt, hogy a párok gyermeket vállaljanak - mondta az Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Morvayné Bajai Zsuzsanna hozzátette: jelentős forrásokat vonnak el a családoktól, akik a fizetésükből gyermeket nevelnek. A szervezet szeptember 8-án demonstrációt tart az egészségügyben és az oktatásban folyó változtatások ellen.

Szeptember 8-án tartja demonstrációját a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a Kossuth tér és a Fiumei úti temető közötti szakaszon. A tiltakozók élőláncot alkotnak majd annak érdekében, hogy felhívják az őszi ülésszakra készülő parlamenti képviselők figyelmét vannak olyan változások, amelyeket a társadalom nem akar - mondta a szervezet alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Morvayné Bajai Zsuzsanna hozzátette: ezek közé tartozik a több egészségbiztosítós rendszer bevezetése, valamint az oktatásban tapasztalható változások.

Nincs érdekegyeztetés

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke közölte: a szervezet számára nem a demonstráció az első számú figyelemfelkeltő eszköz, szakértői, képviselői igyekeznek részt venni már a döntéselőkészítő folyamatokban, és sokszor befolyással is vannak az egyes ügyek kimenetelére, ezúttal azonban nem jártak sikerrel.

"Az utóbbi másfél évben gyakorlatilag nincs érdemi érdekegyeztetés, a valódi kérdésekről nem lehet beszélni" - jelentette ki Morvayné Bajai Zsuzsanna.

Legalább hagyják

A NOE alelnöke szerint az államnak nem kellene ösztönöznie a gyermekvállalást, de hagynia kellene, hogy a párok annyi gyermeket nevelhessenek, amennyit szeretnének.

Morvayné Bajai Zsuzsanna szerint a fiatalokat a körülmények akadályozzák ebben, hiszen gyakran előfordul, hogy a pár nem tudja már vállalni a második gyereket, mivel az első miatt túl nagy volt a család bevételvesztesége.

Forráselvonás

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének alelnöke úgy véli: már egy kétgyerekes család is nettó befizető az állami költségvetésbe azzal együtt, hogy gyes-t és családi pótlékot kap, hiszen jelentős többletáfát fizet a kicsik fogyasztása után.

"Abból az összegből, amiből a gyerekeit eltartja egy család, keresetarányos járulékot fizet. Az egy, kétgyerekeseknél abszolút adókedvezmény nélküli a gyermekek létminimuma, amit a családnak kell állnia. Tehát igen jelentős forráselvonás van abból, amiből a gyerekeket kellene vagy lehetne eltartani" - mondta Morvayné Bajai Zsuzsanna.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×