eur:
389.63
usd:
362.09
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több milliós kártérítésért pereltek sikeresen a leszerelt rendőrök

A HVG.hu írása szerint az egykori Budapesti Rendőr-főkapitány, Gergényi Péter még a legkisebb gyanúba keveredett rendőröket is leszereltette, akik ezt követően munkaügyi pereket indítottak. A rendőrség ezekben az ügyekben több millió forintot fizetett ki kártérítésként - erősítette meg az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója. Sipos Gyula hozzátette: arról nincsenek pontos adatok, hogy hány ilyen per indult.

A jogi és gazdálkodási értelemben is független rendőr-főkapitányságok tarthatják számon, mennyi pénzt fizettek ki kártérítésként, az ORFK ilyenfajta adatgyűjtést nem végez - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója.

Sipos Gyula megerősítette: jelentős számú kártérítési per indult, az szerinte azonban "meglehetősen bátor gondolat", hogy másfél milliárd forintról van szó.

Az ORFK gazdasági főigazgatója közölte: a volt rendőrök fejenként sok százezer forintnyi kártérítést követelhettek - mondta.

Sipos Gyula hozzáfűzte: nem lehet pontosan megmondani, mekkora terhet róttak ezek a perek a rendőrség egészére, hiszen az egyes megyék főkapitányságainak saját költségvetésükből kellett kigazdálkodniuk a kártérítések összegét.

Ezeket a pénzeket másra hasznosabban lehetett volna elkölteni - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×