eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána

Pokorni: "Provokátorok tudatos számítása áll a Magyar Gárda mögött"

Pokorni Zoltán arra kérte fideszes társait, hogy határolódjanak el a Magyar Gárda szervezkedésétől, hiszen az rossz az országnak és az embereknek egyaránt. A Fidesz alelnöke szerint ez a "hisztériakeltés" csak Gyurcsány Ferenc és a kormány javát szolgálja.

"A legvilágosabban szeretném kifejezni, hogy a Fidesz semmilyen közösséget nem vállal a Magyar Gárda szándékaival" - fogalmazott Pokorni Zoltán.

Az ellenzéki párt alelnöke hangsúlyozta: a Magyar Gárda megalakulása egyedül Gyurcsány Ferencnek kedvez.

"Rossz az, ami Magyar Gárda címén történik. Rossz az országnak, rossz az embereknek. Ez a hisztéria, ez a pánikkeltés csak Gyurcsány Ferencnek jó. Soha baloldali kormányfő még nem kapott ekkora marketingajándékot" - mondta Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: nem tudja, hogy a Gárda létrehozása mögött jó szándékú emberek naivitása, vagy beépített provokátorok tudatos számítása munkál-e. Hozzátette: feltehetően mindkettő.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a Magyar Gárda körüli hírverés pusztán hisztéria- és félelemkeltésre jó, és arra, hogy elterelje a figyelmet az ország valós és égető problémáiról.

Az ellenzéki párt alelnöke kérte: a Fidesz tagjai semmilyen közösséget ne vállaljanak a Magyar Gárda céljaival.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc az első számú felelős a Magyar Gárda megalakulásáért, és az emberek elkeseredett indulatáért is.

Ugyanakkor kiemelte: az embereknek nem "egyenruhás masírozókra" van szükségük, hanem a jelenlegi politika megváltozására, ez pedig csak alkotmányos eszközökkel érhető el. Ilyen eszköz például a népszavazás - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 09:31
×
×
×
×