eur:
388.47
usd:
361.32
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Sólyom-válasz a Fidesznek: a szakpolitikai vita a parlamentbe való

Nem vesz részt a köztársasági elnök a szakpolitikai javaslatok megvitatásában, ezeket a vitákat az Országgyűlésben kell lefolytatni - mondta a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője. Korábban a Fidesz Sólyom László közbenjárását kérte annak érdekében, hogy az egészségügy eddig elért színvonaláról ne lehessen visszalépni.

A szakpolitikai alternatívák megvitatásának az Országgyűlés a helyszíne, a köztársasági elnök ezeknek nem részese - fogalmazott Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője a távirati irodának.

Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke korábban az mondta: "Kérjük - a Fidesz, a polgári értékeket valló emberek, a tisztességes emberek tömegei - Sólyom László köztársasági elnököt, hogy minden tekintélyét vesse latba, kérjük vezesse le az alkotmányból, hogy az egészségügy elért színvonalából nem lehet visszalépni.

Kumin Ferenc hangsúlyozta: a köztársasági elnök minden törvényt és azok alkotmányosságát megvizsgálja a kihirdetés előtt, és ha bármilyen alkotmányossági kifogást talál, akkor előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól.

Egyet nem értése esetén pedig egyszer, megfontolásra visszaküldheti a törvényt az Országgyűlésnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×