eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Fordulat a parkoló-ügyben: az egészségügyi tárca már fizetne

Évente 20 millió forintot fizetne az Egészségügyi Minisztérium az épület előtti vitatott tulajdonjogú parkoló használatáért. Az ötödik kerületi polgármester ugyanis egy rendeletre hivatkozva azt mondja: a parkoló az önkormányzaté. A tárca egy letéti számlára utalná a pénzt, amely a jogerős bírósági döntés után kerülne az ítélet szerinti tulajdonoshoz. A polgármester ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a minisztérium lemondjon tulajdoni igényéről.

Tíz és fél milliárd forintot próbál behajtani az Egészségügyi Minisztériumon az ötödik kerületi önkormányzat egy rendelet alapján.
A polgármester szerint 15 éve használja a tárca az épület előtti 1.200 négyzetméteres parkolót úgy, hogy nem fizet érte, pedig a terület a városrész vezetője szerint az önkormányzaté.

A tárca viszont azt állítja, hogy a terület a magyar állam tulajdona. A kerület 5 évre visszamenőleg követeli a parkolási díjat.

Az Egészségügyi Minisztérium közleményében az áll: a tárca kész arra, hogy akár az önkormányzatnál, akár a Magyar Államkincstárnál vezetett letéti számlára átutaljon évente nagyjából 20 millió forintot, ám továbbra is vitatja az Arany János utcai parkoló tulajdonjogát, és megvárja a bíróság döntését.

Az ítélet után a számlán elhelyezett összeg, a döntéstől függően vagy az önkormányzathoz, vagy az államhoz kerül. Az ötödik kerületi önkormányzatnak ez nem elég.

Az ügy pikantériája, hogy időközben a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal törvénysértőnek minősítette azokat az V. kerületi polgármesteri határozatokat, amelyekben Rogán Antal polgármester jogtalannak találta az Egészségügyi és a Honvédelmi Minisztérium közterület-használatát. Ennek ellenére az önkormányzat fenntartja eddig hozott határozatait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×