eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Veres: "Adócsökkentésre lehetőséget nem látunk"

Új áfa-törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium, de az adó mértéke nem változik - közölte a tárca vezetője. Veres János szerint a közeljövőben nem lesz adócsökkentés.

Veres János pénzügyminiszter elmondta: alapvetően eljárási és elszámolási egységesítést tartalmaz majd a módosítás annak érdekében, hogy minél kevésbé tudjanak visszaélni az áfa-szabályokkal.

A pénzügyminiszter leszögezte: nem kívánnak módosítani az infláció tervezett mértékén, megítélése szerint reális, hogy a következő év végén a 3 százalékos inflációs célt Magyarország eléri.

Veres János megerősítette: "Magyarországon jelenleg és a közeljövőben adócsökkentésre lehetőséget nem látunk. Fontos az, hogy konzekvensen a következő hónapokban és években is szélesítsük az adófizetők körét, és ez teremti majd meg a bejövő többletbevételek eredményeképpen az adómértékek csökkentésének a lehetőségét".

Közben a minisztérium államtitkára arról számolt be, hogy adócsökkentésre 2009-től, az adórendszer átalakítása keretében lesz lehetőség, de akkor is csak a feketegazdaság visszaszorítása révén keletkező adótöbblet erejéig.

Tátrai Miklós hangsúlyozta: az átalakításnál elsősorban versenyképességi és foglalkoztatottsági szempontokat vesznek figyelembe.

Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×