eur:
394.57
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Idén nem lehet hajóból nézni a tűzijátékot

Békés augusztus 20-ra készül a rendőrség, mert nem kaptak olyan információt, hogy bárki az ünnep megzavarására készülne. Az országos rendőrfőkapitány helyettese elmondta: augusztus 19-ére országszerte 250, 20-ára pedig 450 hivatalos ünnepséget jelentettek be a szervezők, akikkel már egyeztetett a rendőrség, elkészítve a biztosítási és kiürítési terveket.

Szabadfi Árpád hozzátette: a rendőrség feladata, hogy biztosítsa a közlekedést és a tömegek mozgatását, illetve, hogy megelőzze vagy kezelje a bűncselekményeket. Kiemelt vidéki eseménynek számít a debreceni virágkarnevál, valamint a szegedi és a balatoni események.
Nincs kiemelt kockázat

Budapest rendőrfőkapitánya szerint a fővárosi rendezvények biztosítása óriási feladat, de nem kiemelt kockázatú. Nem kaptak információt zavargásokra való készülődésről.

Budapesten augusztus 20-án 1500 rendőr, 350 rendészeti biztonsági szolgálatos, valamint több, Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőr biztosítja a rendezvényeket. Az akció teljes költsége 30 millió forint lesz - közölte Tóth Gábor.

A fővárosban négy nap alatt mintegy 50 rendezvényt kell biztosítaniuk a rendőröknek. Kiemelt esemény lesz a tisztavatás, egy Andrássy úti fesztivál, az Örömkoncert, a Magyarok Világszövetségének Roosevelt téri rendezvénye, a Szent Jobb körmenet, a Redd Bull repülőversenye és az esti tűzijáték.

Ez utóbbi kapcsán Budapest rendőrfőkapitánya elmondta: a Duna két partját 11 szektorra osztották fel, mindegyiknek külön parancsnoka lesz, aki kapcsolatban áll majd a vezetési törzzsel, amely a rendőrségi igazgatási központ Teve utcai épületében működik majd. A rakpartnak azon részét, ahonnan nem, vagy csak nagyon nehezen tudnák kimenekíteni az embereket, lezárják.

A Dunán augusztus 20-án hajózási tilalmat rendelnek el reggel héttől délig és este hattól a tűzijáték végéig az Árpád-hír és a Lágymányosi híd között. A tűzijátékot idén ebből adódóan tilos a vízen álló hajóból nézni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Holnap jön a Fed kamatdöntése, kivártak ma a befektetők

Holnap jön a Fed kamatdöntése, kivártak ma a befektetők

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt, majd végül a tegnapi záróértékeik közelében fejezték be a napot. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×