eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bojkottot szerveznek az egyik áruházlánc ellen

Vásárlói bojkottot hirdetett egy francia tulajdonú üzletlánc ellen a Civil Jogász Bizottság. Tapasztalatuk szerint az áruházlánc egyik üzletében átvizsgálják azoknak a táskáit, akik vásárlás nélkül távoznak - mondta az InfoRádiónak a testület társelnöke.

Bojkottra szólít fel a Civil Jogász Bizottság az Auchan áruházlánc ellen, mivel gyakorlat, hogy az üzletekből vásárlás nélkül távozóknak kötelezően meg kell mutatniuk a táskájuk tartalmát egy biztonsági őrnek - mondta az InfoRádiónak a szervezet társelnöke.

Morvai Krisztina közölte: az ellenőrzés nem szúrópróbaszerű, és nem csak azokat ellenőrzik, akik gyanúsak, annak ellenére, hogy az áruházakban kamerák és detektoros kapuk működnek, valamint civil és egyenruhás biztonsági őrök figyelik a vevőket.

A jogász hangsúlyozta: a bojkott addig tart, amíg a menedzsment ki nem áll a nyilvánosság elé, és bocsánatot nem kér az emberi méltóság tömeges megsértéséért, valamint be nem jelenti, hogy felhagynak ezzel az ellenőrzési gyakorlattal.

Bojkott lehet a biztosítók ellen is


A Civil Jogász Bizottság társelnöke elmondta: most vizsgálják, hogy indokolt lenne-e a több-biztosítós egészségügyi rendszerben részt venni szándékozó biztosítótársaságok ellen is bojkottot hirdetni.

Morvai Krisztina elmondta: azt szeretnék, hogy az emberek értsék meg, miért sérti az emberi jogokat a több-biztosítós modell, majd belátásuk szerint döntsenek arról, hogy felbontják-e ezekkel a cégekkel a már meglévő szerződéseiket, vagy arról, hogy nem kötnek új biztosításokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×