eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Az APEH lecsap arra, aki visszaigényelte a regisztrációs adót? - a nap legfontosabb hírei

Több mint száz autós jelezte a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének, hogy a regisztrációs adó visszaigénylése után vagyonosodási vizsgálatot kezdett náluk az adóhivatal. Fojt Attila, a szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: nincs bizonyítékuk arra, hogy a vizsgálatok az adó visszaigénylése miatt indultak volna.

Hozzátette: észrevételüket jelezték a Pénzügyminisztériumnak, de levelükre még nem kaptak választ.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szóvivője tagadta, hogy ok-okozati összefüggés lenne a regisztrációs adó visszaigénylése és a vagyonosodási vizsgálatok között. Bakonyi Ágnes az InfoRádióban elmondta: az APEH-nak nincs nyilvántartása a regisztrációs adót visszaigénylőkről.

Lezárják a Szabadság hidat és az M7-es kivezető részét

Másfél évre lezárják Budapesten a Szabadság hidat a villamosok és a gépjárműforgalom elől augusztus 20-án délután 4 órától - közölte a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnoka. Dancs Gábor az InfoRádióban elmondta: a rekonstrukció ideje alatt kizárólag a gyalogosok használhatják a hidat.

Óriási dugók várhatók keddtől az M7-es autópálya Budapestről kivezető részén is, ugyanis a burkolat-felújítás idejére lezárnak egy öt kilométeres szakaszt. A forgalmat az M1-esre és az M0-ás autóútra terelik. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint az M7-es érintett szakaszát mintegy 270 millió forintból újítják fel; a munkálatok várhatóan szeptember 18-áig tartanak.

Rendőrök őrzik a csömöri bányát

Ezentúl rendőrök őrzik annak az egykori csömöri sóderbányának a bejáratát, ahová a Soroksári úti fegyvergyár bontásából származó hulladékot szállították hónapokon keresztül - közölte a Környezetvédelmi Minisztérium. A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség már pénteken megtiltotta a további hulladék lerakását, mivel a sitt elhelyezésére nem volt engedélye a szállítónak. Korábban Vella Nándor csömöri alpolgármester az InfoRádióban elmondta: a szállítók a Gödöllői Körzeti Földhivataltól szereztek engedélyt föld, illetve kavics lerakására, ám a hatósági hozzájárulást kijátszva, mintegy 60-80 tonna veszélyes hulladéknak minősülő építési törmeléket vittek a volt bánya területére.

Veszteséggel zárt a Sziget


Becslések szerint mintegy 80 millió forintos veszteséggel zárt az idei Sziget Fesztivál - közölte a program fő szervezője. Gerendai Károly az InfoRádióban elmondta: a látogatók száma, elsősorban a kedvezőtlen időjárás miatt, 15 ezerrel volt kevesebb a tavalyinál, vagyis körülbelül 370 ezer ember látta a helyszínen az idei koncerteket és programokat. Hozzátette: az idén kilépett a rendezvény fő szponzora és az államtól sem kaptak támogatást.Eltávolíthatják a csirkés plakátokat

Eltávolíthatják a sokak felháborodását kiváltó úgynevezett csirkés plakátokat a közterekről. A Magyar Reklámszövetség és az Önszabályozó Reklám Testület közös etikai bizottsága a beérkezett panaszok nyomán úgy döntött, hogy a kifogásolt hirdetést vissza kell vonni. A plakáton, amely az egyik baromfifeldolgozó cég termékeit reklámozza, egy félmeztelen nő látható hátulról. A modell bőrére olyan feliratok kerültek, amelyek a nő testrészeit egy bontásra váró csirke combja, háta és szárnyaként tűntetik fel.

Terrorszervezetté minősítik az iráni Forradalmi Gárdát

Terrorszervezetté minősíti az amerikai kormány az iráni haderő 125 ezer fős elitalakulatát, a Forradalmi Gárdát. A Washington Post című lap értesülései szerint a napokban teszik közzé azt az elnöki utasítást, amelynek révén a Forradalmi Gárda is felkerül a terrorszervezetek listájára. Washington valószínűleg azért döntött így, mert elégedetlen az Irán elleni ENSZ-szankciókkal. A listán eddig csak szélsőséges csoportok, vállalkozások, civil szervezetek és magánemberek szerepeltek, az iráni Forradalmi Gárda az első nemzeti katonai szervezet, amely felkerül rá.

Maffia-leszámolás Duisburgban

Németországban hat embert öltek meg ismeretlenek a duisburgi főpályaudvar közelében. A rendőrség öt ember holttestét két autóban találta meg, a hatodik áldozat kórházba szállítása közben halt meg. A rendőrség szerint az áldozatok 17 és 36 év közötti olasz férfiak. Hírügynökségi források szerint a hat férfi kapcsolatban állhatott a calabriai bűnszövetkezettel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×