eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Újabb termékekről derült ki, hogy nem tartalmaznak dioxint

Nem tartalmaz dioxinnal szennyezett guar-gumit a Fornetti egyik terméke sem - jelentette be az országos főállatorvos. A laboratóriumi vizsgálatok a többi cég esetében még tartanak.

Az országos főállatorvos elmondta: a Friesland Hungária Zrt. már a jövő hétre várható vizsgálati eredmény közzététele előtt visszavonta a boltokból két termékét a dioxinszennyezés gyanúja miatt.

Az intézkedés a cég Túróvarázs és a sárgabarackos Krémes duó elnevezésű terméket érintette.

Süth Miklós emlékeztetett arra: eddig 343 cég jelentkezett a vizsgálatokra; jelenleg 16 vállalkozás 50 mintáját ellenőrzik.

Az országos főállatorvos hozzátette: meggyorsíthatja a laboratóriumi munkát, hogy elegendő minta esetén pentaklórfenolt is kereshetnek, mert ennek az anyagnak a jelenléte kizárja a dioxin meglétét, vizsgálata pedig gyorsabb és olcsóbb.

Süth Miklós szólt arról is, hogy a magyar hatóságok eljárása szigorúnak tűnhet az uniós államok gyarkorlatához képest, de - mint mondta - ebben az ügyben nincs lehetőség mérlegelni.

Ha egy termék esetében bebizonyosodik, hogy előállításához az Indiából származó, dioxinnal szennyezett adalékanyagot használták, akkor azt a boltokból azonnal visszavonják.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×