eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Minden negyedik munkavállaló napi egy órát ingázik

Majdnem minden negyedik munkavállaló legalább egy órát ingázik a munkahelyére, ám arra kevesen hajlandók, hogy más településre utazzanak vagy akár elköltözzenek egy állás miatt.

A Népszabadság arról ír, hogy több nagyvárosban csökkent a távfűtés ára, miután a szolgáltatók a gázpiac liberalizálásának első lépéseként kiléphettek a piacra földgázt vásárolni. Magyarországon elsőként a céges nagybani gázfogyasztók kaptak lehetőséget, hogy éljenek a választás lehetőségével, és maguk döntsék el, mely szolgáltatótól vásárolnak földgázt. A liberalizáció első lépésének eddigi eredménye az optimista várakozásokat látszik alátámasztani. Egerben például a héten jelentették be: a városi távhőszolgáltató nyolc százalékkal csökkenti a hődíjat a szabadpiacon elért kedvezőbb beszerzési áraknak köszönhetően. Magyarországon rövidesen a lakossági fogyasztók is választhatnak, először az áram-, majd a gázszolgáltatók között.

A Magyar Nemzet írásából kiderül, hogy három uniós pályázaton is nyert pénzt a Nemzeti fejlesztési terv keretében Wekler Ferenc SZDSZ-es politikus családi cége. Egy másik hasonló ügyben azért robbant ki botrány, mert Wekler Ferenc érdekeltségei az általa vezetett regionális fejlesztési tanácstól is kaptak támogatásokat közpénzből. A lap szerint a szőlőtelepítési botrányairól elhíresült volt parlamenti képviselő mintegy 26 millió forintot nyert el borhűtők vásárlására, bortároló, borkóstoló és látványpince kialakítására, valamint mezőgazdasági gépek beszerzésére. A legnagyobb tételt, összesen 18,6 millió forintot a borhűtők beszerzésére nyerte el Wekler Ferenc.

Az index.hu arról ír, hogy a BKV a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatai alapján átszervezte a XVI. kerületi buszok közlekedését. Augusztus 21-étől új járatokat indítanak, régieket megszüntetnek vagy átneveznek, illetve útvonalukat meghosszabbítják. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület már 2005 őszén kidolgozott egy tervet a budapesti buszjáratok racionalizálására,. A BKV és a VEKE javaslata alapján azonban nemcsak a XVI. kerületieknek javulhat a helyzete. Egy új buszt is indítanak augusztus 21-étől 46-os néven, amely a XV., a XVI. és a XVII. kerületet köti össze. A 46-os Rákoskeresztúrról, a XVII. kerület központjából indul majd, csúcsidőben negyed-, egyébként pedig félóránként.

A Világgazdaság címlapján arról közöl írást, hogy majdnem minden negyedik munkavállaló legalább egy órát ingázik a munkahelyére, ám arra kevesen hajlandók, hogy más településre utazzanak vagy akár elköltözzenek egy állás miatt. A foglalkoztatottaknak több mint a fele nem vállalná, hogy lakóhelyet vált, de a többiek is csak akkor, ha ehhez támogatást kapnak. Az ingázásra a munkanélküliek a legnyitottabbak, több mint háromnegyedük vállalná, hogy akár naponta utazzon.

A Napi Gazdaságból kiderül, hogy fiskális megszorítások és több médium változó hirdetési stratégiája miatt az idei első félévben csupán 2.,9 százalékkal nőtt a magyarországi, lista áron számolt reklámtorta. Így 264,3 milliárd forintos költésreál értékben több mint 5 százalékos zsugorodást jelent. A három bank jelenléte a lényegesen megemelt költségvetéssel kommunikáló hirdetők közt már sejteti, hogy a bankok között komoly verseny folyik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×