eur:
389.42
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A főváros átdolgozná a kórházi szolgáltatási térképet

Ideiglenesen tíz sebészeti és öt szülészeti ággyal gazdagodik a Margit Kórház. Az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a szülészet korábban tervezett megszüntetése helyett inkább várhatóan bővítik az osztályt. Erről egy őszre elkészülő stratégia alapján lesz döntés.

Felülvizsgálják a budapesti egészségügyi szolgáltatási térképet, és javaslatot készítenek egy racionálisabb, a betegek érdekeit is jobban szolgáló rendszer kialakítására - mondta az InfoRádiónak az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba hozzátette: a Szent Margit Kórház integrációjának ügye a múlt heti fővárosi közgyűlési ülés napirendjén szerepelt, ám egyelőre jogi szempontok miatt nem lehetett megoldani, hogy a Budai Gyermekkórház, a Szent János Kórház és a Margit Kórház összevonásával ez utóbbiban ismét lehessen aktív ellátás.

Éppen ezért egy közreműködői megállapodás keretében a Szent János Kórházból tíz sebészeti és öt szülészeti-nőgyógyászati ágy finanszírozási szempontból átkerül a Szent Margit Kórházba - közölte a főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba kijelentette: a János és a Kútvölgyi Kórház, valamint a Margit Kórház és a Budai Gyermekkórház esetében át kell tekinteni a teljes szolgáltatási palettát, és egy optimálisabb, az intézmények sajátosságainak megfelelő feladatleosztást kell kialakítani.

Az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes hozzáfűzte: a Margitból a Szent János Kórházba átkerült szülészet túlzott terhet jelentett az utóbbi számára, ezért a későbbiekben részletesen meg kell vizsgálni, hol, hogyan és milyen feltételekkel ésszerűbb a kapacitások kialakítása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×