eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68137.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Schmidt Mária: Kötelességünk az emlékezés

Egy közösség csak akkor tud megerősödni, ha emlékeit is képes egységesen megélni - mondta Schimdt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a holokauszt áldozatainak emléknapja előtt. A budapesti megemlékezés vasárnap délután 4 órakor kezdődik a Terror Háza Múzeum előtt.

Az igazgató az InfoRádióban elmondta: a rendezvénnyel hagyományt akarnak teremteni. A múzeum előtt a Zeneakadémia 50 fős kórusa ad koncertet, zenéjükkel pedig az 1944-ben Budapestről elhurcolt zsidókról szeretnének megemlékezni.

"Ez egy tragédia, és nekünk kötelességünk az emlékezés. Szükségünk van arra, hogy a közösségünk megerősödjön, és ez csak akkor lehetséges, ha az emlékeinket is közösen tudjuk megélni" - mondta Schmidt Mária.

Az emlékezést a Terror Háza Múzeum, az Országgyűlés és a Ház emberi jogi, vallásügyi és kisebbségi bizottsága, a Zeneakadémia és Terézváros Önkormányzata közösen rendezi meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×