eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Járulékfizetés két iskola között

Módosítani kellene az egészségügyi járulékfizetésre vonatkozó áprilistól hatályba lépő szabályozást, mert a törvény alapján a főállású anyáknak, valamint a hallgatói jogviszony megszűnése után a tanulóknak is fizetniük kell - mondta el a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese az InfoRádióban.

Morvayné Bajai Zsuzsanna közölte, hogy az április 1-jétől életbe lépő módosítás szerint az érettségizett és a frissen végzett diákoknak a jogviszonyuk az iskola befejezése utáni 45 napig tart.

A gond az, hogy ők ennél hosszabb idő után tudnak csak beiratkozni a következő oktatási intézménybe.

Az elnökhelyettes hozzátette: erre az időszakra nem kapnak állami támogatást és járulékfizetési kötelezettségük lesz.

Morvayné Bajai Zsuzsanna kiemelte, hogy a törvény ugyanilyen egészségügyi járulékfizetési kötelezettséget ír elő azoknak a többnyire főállású anyáknak, akik a gyermekgondozásért vagy ápolásért pénzellátásra már nem jogosultak.

A két ügyben az lenne a megoldás, ha visszaállítanák a hallgatói jogviszony megszűnése utáni 90 napos, járulékfizetés nélküli biztosítotti jogviszonyt, illetve ha mentesülnének a járulékfizetés alól azok, akiknél a gyermek gondozási igénye meghaladja a törvényes munkaidő felét - hangsúlyozta Morvayné Bajai Zsuzsanna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×