eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egymillió "potyautast" keres az OEP

Várhatóan egymillió ember kap levelet az elkövetkező három hónapban az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól arról, hogy nincs jogosultsága a térítésmentes egészségügyi ellátásra, mert valamilyen okból hiányzik a nyilvántartásból - mondta az InfoRádiónak az egészségbiztosító főosztályvezetője. Soczóné Farkasinszky Ildikó hozzátette, hogy a hiánypótlásra 2007 végéig van idő.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezeti a biztosított személyek jogviszony-nyilvántartását - mondta Soczóné Farkasinszky Ildikó.

Az egészségbiztosító főosztályvezetője hozzátette: ennek az egymillió embernek az esetében valószínűleg nem történt bejelentés, vagy nem rendelkeznek alap jogviszonnyal, amely révén jogosultak lennének az egészségbiztosítási ellátásra.

Kifejtette, hogy 150 ezer embernek soha nem is volt ilyen jogviszonya.

Az érintetteket levélben értesíti az OEP - emelte ki Soczóné Farkasinszky Ildikó.

Elmondta: aki ilyen levelet kap, vagy kitölti a válasznyomtatványt és visszaküldi, vagy személyesen megjelenik az egészségbiztosítónál, és ott megtudja, hogyan rendezheti a jogosultságát.

A főosztályvezető hangsúlyozta: a türelmi idő az év végéig tart, de hogy januártól mi lesz, azt még nem tudni.

A kormányzati szándék az, hogy annak, akinek a következő évtől nincs jogosultsága, ne járjon a térítésmentes egészségügyi ellátás - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×