eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egy gyermek felnevelése 30 millió forintba kerül

A mai árakon számítva 30 millió forintba kerül egy gyermek a szüleinek, az egyetem befejeztéig - derül ki egy tanulmányból.

A Népszabadság arról ír, hogy a Tárki tanulmánya szerint a mai árakon számolva egy átlagosnak tekinthető szülő a csecsemőkortól az egyetemi tanulmányok végéig 30 millió forintot költ egy csemetére. A cég azt vizsgálta, hogy mennyibe kerül egy gyermek felnevelése. A legtöbb pénzbe az egykék kerülnek.

A Magyar Nemzet a Független Hírügynökségre hivatkozva arról számol be, hogy több mint 10 milliárd forintnyi gázszámlát nem fizettek be a családok január-februárban. A gázszámlák kifizetetlenségének oka a lap szerint az, hogy az utóbbi évben a vezetékes gáz ára 58,9 százalékkal, a távfűtésé 44,5 százalékkal nőtt.

A legutóbbi adatok szerint már 10 ezren kérték vissza a regisztrációs adót a vámügynökségtől a szóba jöhető 72 ezerből, az igénylők 6-7 százaléka azonban hiába várja a pénzt - adta hírül a Napi Gazdaság. A VPOP szerint a leggyakoribb hiba, hogy a számlán, papíron nem szerepel elkülöníthetően a regisztrációs adó. A visszatérítés összege igénylőnként átlagosan 110-140 ezer forint lesz.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy az Európai Számvevőszék jelentése szerint sok százmillió eurónyi jogtalan kifizetéshez jutnak évente az uniós gazdák. A 2005-ös költségvetés jelenleg folyó revíziója során kiderült, hogy az összesen 48,7 milliárd eurót kitevő földalapú támogatás körülbelül 40 százaléka esetében a kérelem alapjául szolgáló területeket a valóságosnál nagyobbként jelentették be.

Egyre többen vásárolnak lakást befektetési céllal az Erzsébetváros belső részein, a klasszikus Belváros ugyanis feltartóztathatatlanul terjeszkedik és egyáltalán nem ér véget az V. kerület határánál - olvasható a portfolio.hu weboldalon. Az árak a VII. kerület belső részein egyelőre még alacsonyabbak, mint az V. kerület frekventált részein, egy átlagos állapotú nagypolgári lakás négyzetméterenkénti ára 250-300 ezer forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×