eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lecsapnak az élelmiszerellenőrök

Két helyszínen tartott ellenőrzést a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Állategészségügyi Állomás. A húsvéti ünnepek miatt fokozottan figyelik az élelmiszer-előállító és -forgalmazó egységeket, elsősorban a tojás- és húsüzemeket, valamint a hentes- és édességboltokat.

Egy X. kerületi tojáscsomagoló üzemben kezdődött a Fővárosi Élelmiszerellenőrző és Állategészségügyi Állomás razziája.

A fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos elmondta: a húsvét közeledtével kiemelten ellenőrzik a tojások csomagolásával és előállításával foglalkozó üzemeket.

Helik Ferenc hozzátette, a szabály szerint a tojásokat 24 órán belül csomagolni és osztályozni kell. A minőségi vizsgálat mellett fontos, hogy a tojásokon feltüntessék a szükséges adatokat.

A tojáson fel kell tüntetni, hogy melyik tojóállományból származik, a gyűjtőcsomagoláson pedig meg kell jelennie az osztályba sorolásnak - mondta az InfoRádiónak Helik Ferenc.

A húsoknál, édességeknél több volt a gond

Az ellenőrzés az Örs Vezér terénél található piacon folytatódott. A hentesboltoknál és az édességet forgalmazó üzleteknél már több szabálytalanságot találtak.

Hajós Ádám főállatorvos elmondta, az egyik hentesnél nem megfelelő hőmérsékleten tárolták a sertészsírt, ezért azt lefoglalták, és valószínűleg bírságot is kiszabnak.

Sárváriné Lakatos Éva, élelmiszerbiztonsági felügyelő elmondta, az édesipari termékeknél a csomagoláson talált tájékoztatók nem voltak megfelelők.

A nem magyar gyártású édességeken kötelező magyarul is feltüntetni bizonyos adatokat.

Az ellenőrzések során az ellenőrök találtak olyan terméket, amelyen öt-hat nyelven szerepelt a leírás, magyarul azonban nem - közölte Sárváriné Lakatos Éva.

Hozzátette: ebben az esetben is lefoglalják a kifogásolt terméket, és bírságot is kiszabnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×