eur:
389.25
usd:
363.83
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Demcsák tagadja a vádakat és perel

Jogi lépéseket tesz a Magyar Nemzet ellen a leendő kormányszóvivő. Demcsák Zsuzsa kijelentette: a lap szerdai számában megjelent vádak egyetlen pontban sem felelnek meg a valóságnak.

A cikk szerint Demcsák Zsuzsa férjének közös érdekeltségei voltak, illetve vannak az előzetes letartóztatásban lévő, bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított Sz. Istvánnal, és a leendő kormányszóvivő maga is érdekelt egy szerencsejátékkal és fogadással foglalkozó vállalkozásban.

Demcsák Zsuzsa közleményében leszögezte: férje a cikkben említett Fekete Dominó és 24 Ütem Kft.-kkel 2007. január 22-én minden kapcsolatot megszakított.

A cégek gazdasági tevékenysége semmilyen összefüggésben nem merült fel a cikkben említett büntetőeljárásban Sz. István terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A Solvenus Kft.-ben Demcsák Zsuzsa 2005. január 21-étől 2007. február 1-jéig volt tulajdonos - férjével közösen -, de a társaság irányításában ez alatt az idő alatt sem vett részt. A társaságnak ekkor rajta és férjén kívül más tulajdonosa nem volt.

A kft. 2007-re szóló működési engedélyét 2007. január 11-én megkapta, tevékenységét a jogszabályok keretei között fejti ki.

"Kár, hogy Magyar Nemzet cikkírója a cégbíróságra már benyújtott, de még be nem jegyzett változásokról elmulasztott tájékoztatást adni, annak ellenére, hogy az általa hivatkozott cégnyilvántartás - igaz, csak zárójelben - feltünteti, hogy a bejegyzett adatok módosítása folyamatban van" - írta a leendő kormányszóvivő.

Demcsák Zsuzsa azt írta, hogy a korábbi üzlettársi kapcsolat tényén kívül más viszony közte és a büntetőeljárásban említett személyek között nem volt, ezért az újságnak a maffiakapcsolatra utaló megjegyzései megalapozatlanok.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×