eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A családi házaknak is létezik "panelprogram"

Április 10-től lehet pályázni nyílászárók cseréjére, lakások, házak hőszigetelésére, valamint megújuló energiahordozók felhasználására. A program keretében 15 százalékos, maximum 265 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

A 2007. évi pályázat egyik része a lakások energiatakarékossági beruházásaira, vagyis az épületek külső hőszigetelésére irányul - mondta az InfoRádiónak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakmai tanácsadója.

A pályázati pénzekre csak hagyományos építésű, 1994 előtt épült házak tulajdonosai pályázhatnak, a panelházak lakói ebben a programban nem vehetnek részt - tette hozzá Szerdahelyi György.

Külön-külön és összevonva is lehet pályázni a nyílászárók cseréjére, a külső hőszigetelés kiépítésére és a berendezések, például kazánok cseréjére - tájékoztatott a gazdasági tárca munkatársa.

Napkollektorokra is lehet pénzt igényelni


A pályázat másik részében a megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezések - napkollektorok, hőszivattyú - beszerzésére lehet pénzt igényelni - közölte Szerdahelyi György.

Amennyiben valaki az energiatakarékosságra és a megújuló energiák felhasználására egyszerre ruházna be, a támogatás megduplázódik - jelentette ki a gazdasági minisztérium tanácsadója.

Maximum 265 ezer forint


A pályázatból az átalakítások értékének 15 százalékát lehet finanszírozni, ez maximálisan 265 ezer forintot jelent, amelyet utólag fizetnek ki - mondta el a szakértő.

Szerdahelyi György hozzátette: a maradék 85 százalékra nagyon kedvező hitellehetőséget biztosítanak, amelynek keretében 5-től 20 éves futamidőre, 6,4 százalékos kamattal lehet pénzt felvenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×