eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Közösen demonstráltak magyarok, osztrákok, szlovének

Az osztrák-magyar határon több mint kétezren tiltakoztak szombat délelőtt félpályás útlezárással az ausztriai heiligenkreuzi ipari parkban tervezett hulladékégető ellen.

A rábafüzesi határátkelőhelynél közösen demonstráltak magyar, osztrák és szlovén környezetvédők, a térség érintett önkormányzatai, valamint Szentgotthárd lakói.

Bugán József a város alpolgármestere azt mondta: egyre nagyobb a tiltakozás a Heileigenkreuzba tervezett hulladékégető ellen. A régió egységesen utasítja vissza a tervet, és reményei szerint hamarosan megszületik a környezetszennyezést elutasító országgyűlési határozat is.

A burgenlandi zöldszervezetek nevében Katerina Brunner azt mondta: a térségben évente 40 ezer tonna háztartási hulladék keletkezik, így a 200 ezer tonna kapacitású erőműbe távolabbról hoznák a szemetet.

Egy osztrák cég közvetlenül a magyar határ mellett, Szentgotthárd határától száz, az Õrségi Nemzeti Parktól 300 méterre akar egy nagy teljesítményű hulladékégetőt építeni.

Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×