eur:
389.63
usd:
361.82
bux:
68511.54
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Simicskó: rendbontás vagy megkomponált műbalhé?

Szilvásy György alkalmatlan a kancelláriaminiszteri posztra, ha nem ad nyilvános tájékoztatást arról, hogy mi történt az elmúlt hónapokban - mondta Simicskó István kereszténydemokrata politikus. A képviselő választ vár arra, hogy a csütörtök esti rendbontás valóban zavargás volt-e, vagy csak televízióra komponált műbalhé.

Az elmúlt hónapok eseményeinek nyilvános ismertetésére kérte a kancelláriaminisztert a KDNP.

Szilvásy Györgynek a parlamentben választ kell adnia arra, ha hétfőn valóban lebontják a Kossuth téri kordont, azt miért teszik - emelte ki Simicskó István. Az ellenzéki képviselő feltette a kérdést: elmúlt a terrorveszély?

A nemzetbiztonsági bizottságot vezető politikus hozzátette: választ vár arra is, hogy a csütörtök esti rendbontás valóban zavargás volt-e, vagy csak televízióra komponált műbalhé.

Simicskó István szerint kérdéses az is, hogy miért pont március 15-én fogta el a rendőrség Budaházy Györgyöt.

Nem valós az a rendőrségi indoklás, miszerint gyanús volt, hogy parókát visel - tette hozzá.

A KDNP politikusa hangsúlyozta: Szilvásy György alkalmatlan a miniszterségre, ha nem ad tájékoztatást az események valódi hátteréről.

Simicskó István visszautasította Szilvásy Györgynek azt a kijelentését, miszerint az ellenzék nem határolódik el a szélsőségektől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t - számolt be róla az eladó. A 87 méter magas irodaépület több mint 150 millió eurós (kb. 58 milliárd forint) vételára az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×