eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Demszky: Orbán volt a legagresszívabb szereplő

A főpolgármester szerint a rendőrség kitűnően végezte a munkáját a március 15-i fővárosi zavargások megfékezésekor.

Demszky Gábor elmondta, hogy a rendbontók összesen 26 millió forint kárt okoztak.

A főpolgármester szerint a rendőrség mostanra megtanulta, milyen a határozott, eredményes, de mégsem agresszív fellépés az utcai szélsőségesek ellen. Hozzátette: jutalomban részesíti azokat a rendőröket, akik Budapest védelmében sérültek meg.

Demszky Gábor úgy értékelte, hogy az a több száz ember, akik békés ünneplés helyett utcai zavargásokkal fejezték ki véleményüket, nem demonstráltak, hanem erőszakkal próbálták meg Budapest békéjét feldúlni.

A főpolgármester furcsának tartja, hogy vannak politikusok, akik nehezményezik, hogy egy körözött bűnözőt letartóztatott a rendőrség. Szerinte naivitás lenne azt hinni, hogy Budaházy György elfogása nélkül a rendzavarók hazaviszik békésen a náluk lévő köveket, husángokat és üvegeket.

Demszky: Orbán a jogállam rendjét veszélyeztette

A főpolgármester csütörtök "legagresszívabb szereplőjének" nevezte Orbán Viktort.

"A Fidesz elnöke tegnap ismét a demokráciát kívánta aláásni és a jogállam rendjét veszélyeztette" - közölte.

A városvezető szerint azzal, hogy Orbán Viktor azt mondta, ha a kormány az őszi népszavazás után "neki nem tetszően jár el", akkor szabadon el lehet kergetni, újabb féléves menlevelet adott azoknak, akik szavait szó szerint szokták venni.

"A Fidesz híveinek többsége meghallgatta a beszédet és mára el is felejtette. De ez a szellemi muníció egy kisebbség számára ismét elég lesz ahhoz, hogy újra köveket gyűjtsenek" - mondta.

Demszky Gábor kitért a Petőfi szobornál történtekre is. Mint mondta, nem csak tojásokkal, hanem kövekkel és üvegekkel, valamint vasdarabokkal töltött narancsokkal is dobálták őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×