eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Budaházyt a parókája buktatta le

Elégedett a rendőrség március 15-i munkájával az országos rendőrfőkapitány. Bene László valószínűsíti, hogy Budaházy György elfogása lehetett a kiváltója az esti rendbontásnak.

Elégedett volt a rendőrség március 15-i munkájával az országos rendőrfőkapitány.

Bene László kifejtette: az első agresszív megmozdulás a fővárosi önkormányzat rendezvényén történt, amikor a kordont benyomták, valamint egy rendőrt megütöttek.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Jobbik rendezvényén három gyanús külsejű, parókás személyt igazoltattak, és egyikükről kiderült, hogy az MTV-székház ostroma óta körözött Budaházy György.

Bene László szerint az elfogás lehetett az esti rendzavarás kiváltó oka, bár az is valószínűsíthető, hogy csak ürügyet kerestek a randalírozók.

A Fidesz rendezvényét békésnek nevezte az országos rendőrfőkapitány.

Közölte, hogy a rendőri vezetők 19:23 órakor adtak engedélyt az Aradi utcában összegyűlt tömeg feloszlatására, és ez 22:50-re sikeresen be is fejeződött. Hozzátette: engedélyezték a vízágyú és a könnygáz bevetését is.

Később a helyi parancsnok gumilövedék használatára kért engedélyt, de ezt nem kapta meg - mondta Bene László. Az országos rendőrfőkapitány kiemelte: hét rendőr sérült meg tegnap, egyikük súlyosabban, őt az arcán találták el kővel, de a kórházi ellátás után visszatérhetett osztagához.

A rendőrök 56 embert állítottak elő, közülük bűncselekmény alapos gyanújával 12-t, míg szabálysértés miatt 42-t . Két embert őrizetbe vettek - mondta el Bene László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×