eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Véget ért a megemlékezés a Nemzeti Múzeumnál

Mintegy 15 ezer ember gyűlt össze a nemzeti ünnep délelőttjén a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezendő ünnepségen, melyen megjelent Gyurcsány Ferenc kormányfő, Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság és Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A bekiabálásokkal és fütyökkel tarkított megemlékezés békésen ért véget.

A Nemzeti Múzeumhoz érkező tüntetőket ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész vezette, aki reggel kilenc órakor szolidaritási istentiszteletet tartott a Szabadság téri Hazatérés templomában.

A négyezer demonstrálón kívül sok érdeklődő is megjelent, az InfoRádió tudósítója elmondta: idén jelentősen többen voltak, mint tavaly március 15-én.

A megemlékezésen megjelent Gyurcsány Ferenc kormányfő, Szili
Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság és Lomnici
Zoltán a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Az InfoRádió tudósítója úgy látta, hogy rendőrök csak a Múzeumkertben és a Nemzeti Múzeum körüli utcákban várakoztak, a Múzeum körúton nem találkozott egyenruhásokkal, és rendőri intézkedés sem történt a környéken.

Gyurcsány Ferenc a Bródy Sándor utca irányában hagyta el a Nemzeti Múzeumnál rendezett ünnepség helyszínét, ahol a tömeg feltorlódott a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút sarkán felállított kordonnál.

A tüntetők a Petőfi szoborhoz indultak, a Ferenciek terénél vannak, a Kossuth Lajos utca forgalma megbénult. A hangulat a bekiabálásoktól eltekintve békés, összetűzés nem történt.

A Nemzeti Múzeumnál csak azok maradtak, akik részt vesznek a családi játszóházon, mézeskalácsot sütnek, kokárdákat készítenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×